Lag din egen Pumpkin Spice Mix!


(This post is written in Norwegian, to read it in English, follow the link: Make your own Pumpkin Spice )

Pumpkin Spice Mix

1-qzifxu7Har du vært på Starbucks om høsten? Har du lagt merke til at de selger Pumpkin Spiced Latte (Gresskarkaffe) og det dufter alldeles himmelsk? Duften får i alle fall meg til å sikle. Karate Kid’n har spurt i samtlige Starbucks i København om de selger Pumpkin Spice Syrup, og det gjør de dessverre ikke. Jeg synes nå at sirupen gjør Latten kvalmende søt at jeg må dessverre avstå fra dem. Og det var derfor jeg tenkte at det må da kunne gå an å lage kryddermiksen selv, som man kan ha i latten – uten det kvalmende søte! Det viser seg at det er fullt mulig, ja! Nå kan Kid’n få sin kvalmende Pumpkin Spice Latte – og jeg kan få smaken uten den kvalmende delen. Smart, ikke sant?

 

3-14517530_10154250709506622_438629650482205424_nHer er oppskriften på kryddermixen:

  • 2 ts malt ingefær
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 3 ts malt kanel
  • 1,5 ts malt nellik
  • 2 ts malt muskat

Bland alt sammen og oppbevar i et glass med lokk.

Nå kan du da lage deg en latte på vanlig vis, tilsette ca. en kvart teskje med Pumpkin Spice sammen med sukker, sirup, suketter eller utelate det søte helt om det er slik du foretrekker din latte, smaken får du likevel.

 

 

1-pumpkin-flavor-pumpkin-flavor-everywhere-funny-pumpkin-meme-imageSom en liten bonus kan jeg opplyse om at uansett hvor dyre kapslene til espresso maskin er, din er det allikevel billigere å lage sin egen Pumpkin Spiced Latte enn å renne på Starbucks.

Vel bekomme!

Du kan selvsagt også bruke kryddermiksen i bakverk og kaker for en ekstra touch av høstsmak. Kjenner jeg Kid’n og meg selv rett, så må jeg lage flere omganger av Pumpkin Spice Mixen før høsten er omme.

Relevante oppskrifter:

Ristede Gresskar Frø

Gresskar-Pai

Gresskar puré

Paiskall med Rømme

Gresskar- og søtpotetsuppe

 

Advertisements

6 comments on “Lag din egen Pumpkin Spice Mix!

  1. Pingback: Make your own Pumpkin Spice | Travel Much?

  2. Pingback: Ristede Gresskar Frø | Travel Much?

  3. Pingback: Gresskar-Pai | Travel Much?

  4. Pingback: Gresskar puré | Travel Much?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s